Bewust Leven

Schud je lichaam wakker met winterzwemmen!

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Foto’s: Mariette

Wat stoer of je bent hartstikke gek! Dat krijg ik meestal te horen als ik vertel dat ik weer een duik ga nemen in het Henschotermeer. Hoe kom je erbij? Vanuit mijn bootcamp groep die ik wekelijks bij een groot bedrijf in Amersfoort geef, waren een aantal deelnemers die dit al deden. Ze daagde mij uit om een keer mee te doen. Ik ben wel het type dat elke uitdaging aan gaat, dus ook deze.

Na een hardloop rondje en oefeningen om lekker warm te worden, ontdeed ik mezelf van sportkleding en stond ik in mijn bikini in de kou! Dit was al een heftige ervaring, waar ben ik aan begonnen! Ik rende het water in, zoals ik altijd op tv zag van de nieuwjaarsduik. Helaas, dat was niet echt de bedoeling. Eerst langzaam je voeten en polsen laten wennen aan het water, lees KOU en dan met een rustige ademhaling het water in. Je zult het vast herkennen: kou stokt je adem, en dat was nu net niet wat je moet doen! Gelukkig werd ik goed begeleid door Maurice, regelmatige ECHTE winterzwemmer, hij doet dit het liefst dagelijks en ook regelmatig in Rusland, waar het water echt heel koud is.

De resultaten op je gezondheid zijn direct merkbaar

Wat is het effect van het koude water? Ons immuunsysteem is, doordat wij ons te warm aankleden in een slaaptoestand, ijskoud water schud je lichaam wakker, de interne temperatuur gaat voor een kort moment naar koortshoogte waardoor mogelijke ziektekiemen verbranden. Vitale organen ontvangen veel meer bloed als normaal. Bovendien is elke keer dat je in het koude water stapt een overwinning op jezelf. De resultaten op je gezondheid zijn direct merkbaar. Als je het eenmaal gedaan hebt wil je wel elke week! Je lichaam tintelt de hele dag na en je krijgt er echt een boost van. Het kan zelfs verslavend zijn, sommige zijn echt heel fanatiek!

Sinds een aantal maanden heb ik het stokje overgedragen gekregen om het winterzwemmen te organiseren en geef ik nu vanuit mijn onderneming Food to Fit de warming up en zorg ik elke keer voor iets lekkers (uiteraard gezond). Andere winterzwemmers zorgen weer voor koffie en thee. Het is erg belangrijk dat je handen en voeten warm zijn. Hardlopen is een goede voorbereiding en als afsluiter nog een aantal oefeningen om lekker warm te worden. De groep wordt steeds groter en het is erg leuk en gezellig! Ervaar het ook, de volgende keer is woensdag 18 januari om 12.15 uur bij het Henschotermeer. En als je op de hoogte wilt blijven, like dan de Facebookpagina van Food to Fit. Ga je ook de uitdaging aan? Kom dan in sportkleding met je zwemkleding eronder en neem een grote handdoek, ondergoed en warme kleding mee. En nog leuker, het is helemaal gratis en voor niks!

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Mariëtte

Energiek en positief, dat is kenmerkend aan Mariëtte! Ze is al jaren sportinstructrice en heeft ervaring met het geven van pilates (met als extra specialisatie pilates met borstkanker), bodyshape, bodybalance, (bedrijfs)bootcamp, boxing en staat altijd open om meer initiatieven op te pakken. Als het maar met sport en voeding te maken heeft. Daarnaast is ze ook voedingscoach bij haar eigen bedrijf Food to Fit. Genoeg om over te schrijven dus!

Comments are closed.