Food & Drinks

SLOOP Wine & Dine

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

IMG_5938

In een van de leukste straatjes van Amersfoort, de Krommestraat, zit een nieuwe hotspot: SLOOP Wine & Dine. Restaurant SLOOP zit in een karakteristiek pand te midden van veel andere restaurantjes en leuke unieke winkels. Een klein terrasje met stoeltjes in een diepe, groen blauwe kleur nodigen uit om een aperitief te drinken bij goed weer. Binnen – de naam zegt het al – veel sloophout, grote industriële lampen en stoere accenten. De groene muur, mooie bar en verschillende verdiepingen geven het pand nog meer uitstraling. Een prima sfeertje om lekker bij te praten met mijn ex-collega’s! We kregen een lekker tafeltje aan het raam. Vanaf daar zie je de gracht en de mooi uitgelichte Onze-Lieve-Vrouwe toren; een top plek.

De sfeer van SLOOP is dus dik in orde. Maar hoe zit het met het eten en – ook niet onbelangrijk – de drankjes. De aardige jongen van de bediening brengt meteen vers knapperig brood dat al in kleine hapjes is gesneden. Erbij serveren ze een fijn smeerseltje. Daarna kozen we uit de overzichtelijke kaart voor een eerste gerechtje. SLOOP heeft een flink aantal koude en warme gerechten die allemaal 8,50 kosten. Als je wilt, kan je er een bijgerecht bij nemen. Onder het mom van a meal without wine is like a day without sunshine (niet zelf bedacht, maar een motto van SLOOP) kozen we een een goed wijntje bij de gerechten. Als je zelf kiezen lastig vindt, kijk dan naar de suggestie bij het gerecht op de kaart. SLOOP heeft 20 wijnen die je per glas kunt bestellen.

A meal without wine is like a day without sunshine

Voorzien van een drankje was het tijd om een keuze te maken voor het eten. Wij waren met z’n vieren en kozen ieder drie gerechtjes in totaal, waarvan de laatste het nagerecht was. De borden waren mooi opgemaakt en de zeebaars met groene asperge, paddenstoelen room en basilicum olie die ik als eerste koos was heerlijk. De asperge was perfect gekookt en erg smaakvol. De zeebaars was zo lekker dat ie van mij best wat groter had gemogen. Zin in iets stevigers koos ik daarna voor de BBQ sukade met aardappelschuim en kaantjes. In 2014 was restaurant SLOOP de winnaar van Proef Amersfoort en toen was de sukade een van de toppers. Ik begrijp waarom! Het vlees was heerlijk gegaard en de kaantjes gaven het een lekkere bite.

Het was even twijfelen of we voor nog een warm of koud gerechtje zouden gaan, maar we wilden een plekje overhouden voor het dessert. Een van ons koos de kaas. De rest van de dames ging – hoe kan het bijna anders – voor het chocolade dessert. Op een mooi langwerpig bordje van natuursteen werden drie heerlijke hapjes gepresenteerd. Twee gerechtjes waren goddelijk, alleen de chocolade ‘modder’ voelde wat vettig, maar ging evengoed op. Na een heerlijke cappuccino en nog wat extra chocolade in de vorm van een brownie sloten wij een fijne avond af. SLOOP is SUPER!

Fotografie: Jelena’s Fotografie

Sloop Wine and Dine

Krommestraat 60
Amersfoort
033 870 01 94
www.restaurantsloop.nl

Openingstijden:

Elke dag vanaf 15.00 uur

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

About Daniëlle

Daniëlle blogt het liefst over Food & Drinks en probeert hiervoor graag de hotspots in de stad uit. Als een recensent neemt ze haar bevindingen in haar blogs mee. In het dagelijks leven werkt ze als marketing en communicatie manager in de recycling. Naast dat ze haar sporen in het communicatievak verdiend heeft, is ze heel creatief en heeft ze een passie voor interieur design.

Comments are closed.