Food & Drinks

Stamppot met spruiten

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.
IMG-20151201-WA0003

Fotografie: Mariëtte

Als we iets niet lekker vinden is dat vaak omdat het onbekend is: avocado, bietjes, andijvie, bleekselderij…..en zo kan ik er nog wel een paar noemen.

In deze blog zal ik de spruitjes in de spotlight zetten! Niet iedereen vind spruiten lekker of hebben we dat meegekregen uit onze jeugd? Met dit recept wil ik je laten ‘proeven’ dat spruiten wel lekker zijn!

Wist je dat spruiten meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? Daarnaast zijn ze rijk aan vitaminen B, foliumzuur, magnesium, kalium en vezels. Super gezond en echt een energiebom!

Daarnaast is het recept bereid met de zoete aardappel, ook wel bataat genoemd. De bataat is ook een power food. Het is geen aardappel maar een knol en is heel vezelrijk met veel vitaminen, mineralen en geen vet. Je suikerspiegel blijft gelijk en het vult enorm! Zo blijf je na het eten van dit recept nog lang een vol gevoel houden….heerlijk toch?

Stamppot spruiten met zoete aardappel (bataat)

2 personen

  • 500 gram spruiten
  • 2 zoete aardappelen (bataat)
  • geitenkaas, roomkaas (light) of hüttenkase
  • gerookte kip (optioneel)
  • zout naar smaak

Kook de spruiten en de aardappelen beetgaar. Door elkaar stampen. Geitenkaas, of een andere kaas wat je lekker vindt of gerookte kip in reepjes toevoegen. Zout naar smaak toevoegen.

In mijn recept heb ik als extra een gebakken ui en paprika (punt) toegevoegd, voor nóg meer power en energie! Wat ook erg lekker is: 2 eetlepels ricotta door de stamppot roeren!

Laat je weten wat je er van vond?

image1

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

About Mariëtte

Energiek en positief, dat is kenmerkend aan Mariëtte! Ze is al jaren sportinstructrice en heeft ervaring met het geven van pilates (met als extra specialisatie pilates met borstkanker), bodyshape, bodybalance, (bedrijfs)bootcamp, boxing en staat altijd open om meer initiatieven op te pakken. Als het maar met sport en voeding te maken heeft. Daarnaast is ze ook voedingscoach bij haar eigen bedrijf Food to Fit. Genoeg om over te schrijven dus!

Comments are closed.