Food & Drinks

Tjommies Music Bar

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Foto’s: Esther

December vorig jaar was het zo ver: Op de hoek van de Lavendelstraat opende Tjommies Music Bar zijn deuren. Met Tjommies heeft Amersfoort er een plek bij waar je lekker kan borrelen met vrienden (en elkaar ook kan blijven verstaan), nieuwe mensen kunt ontmoeten en genieten van een lekker (speciaal)biertje en borrelhapje. Een plek die voor mij als dertiger erg welkom is in Amersfoort!

Tjommies kun je eigenlijk wel een familiebedrijf noemen: broers, neven, nichten en vriendinnetjes; iedereen staat wel eens achter de bar. Zij zijn vanuit Zuid-Afrika neergestreken in Amersfoort en hebben hier enige tijd ervaring opgedaan in de horeca. Ook zijn ze actief geweest op verschillende foodfestivals. Leuk om te weten: Tjommies is in het Zuid-Afrikaans slang voor ‘gabber, vriend’ én Amersfoort is ook een plaats in Zuid-Afrika.

Ontspannen, sfeervol en gezellig!

Ik ben hier laatst een biertje gaan drinken op een zondagavond: een relaxte sfeer en keuze uit lekkere biertjes. Er is een grote bovenverdieping waar je heerlijk neer kunt ploffen op een van de banken. Tjommies is niet bedacht vanuit het idee om een woonkamer te creëren, maar uiteindelijk is dit wel echt de sfeer die er heerst: ontspannen, sfeervol en gezellig. Ik zie mezelf hier met vrienden een bordspel doen of relaxt een boek lezen met een bakje koffie er bij, heerlijk!

Overal in Tjommies zie je Zuid-Afrikaanse accenten. Deze vind je ook terug in de menukaart. Hierop staan allemaal kleine borrelhapjes. Ideaal om na het werk of in het weekend met vrienden of collega’s van te genieten met een lekker biertje er bij. Over bier gesproken: Tjommies is samen met Rock City Beers een eigen biertje aan het brouwen, dus goed om dit in de gaten te houden!

Je kunt ook voor een heerlijke lunch terecht bij Tjommies. Zo hebben ze bijvoorbeeld een tosti met Zuid-Afrikaanse bobotie, is er fairtrade koffie van Bacchi én hebben ze bijzondere theetjes (bijvoorbeeld met verse gember, munt en sinaasappel). Ook leuk om te weten is dat je op zondag van 11:00 tot 16:00 kunt genieten van een brunch. Of je nou een vroege of een late bruncher bent: bij Tjommies is dit geen probleem!

Kortom: Tjommies is een plek waar je heerlijk kunt borrelen met vrienden, op zondag de hele dag kunt brunchen en er ook nog eens een ruime keuze aan biertjes te vinden is.

Zie ik je snel daar?

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Esther

Esther is een echte hotspot girl! Ze woont in het centrum van Amersfoort en gaat er graag op uit voor een koffietje, lunch of etentje. Naast lekker eten en drinken is ze dol op shoppen, series kijken, lezen en heeft ze een passie voor reizen. In het dagelijkse leven werkt ze als sociotherapeut in een psychiatrisch ziekenhuis.

Comments are closed.