Bewust Leven

Veranderen van levenstijl – ik word veganist!

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.
Ik word veganist

Bron: SilviaRita

De laatste paar maanden ben ik me steeds bewuster van wie ik ben, wat ik eet en wat voor invloed dit heeft op mijn omgeving. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf zowel vanbinnen als vanbuiten prettig voel. Na lang denken over hoe ik dit vorm wou geven heb ik besloten om over te stappen op een veganistische levensstijl. Misschien heb jij er de laatste tijd ook meer over gehoord of ken jij iemand die veganist is in jouw omgeving?

Hoe het allemaal begon

Een half jaar geleden ontdekte ik dat ik een hoogsensitief persoon (HSP) ben. Ik ben hier zeker niet de enige in, want ongeveer één op de vijf mensen is het. Als je hoogsensitief bent dan sta je onbewust extra open voor indrukken. Zo voel ik mij sneller moe, kan ik mij goed inleven in anderen, heb ik een voorkeur voor stilte en rust en heb ik een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en verantwoordelijkheid. Yup, that’s me.. in het kort dan.

Hoe meer ik over HSP lees, hoe meer ik erachter kom dat wat ik eet een belangrijke functie heeft in hoe ik mij voel. Alle voedingsstoffen worden tenslotte omgezet in energie. Zowel positieve als negatieve energie. Nu ik dat weet, heb ik besloten om een aantal fundamentele veranderingen in mijn leven te maken. Zoals het schrappen van zuivel, eieren, honing, vis en vlees uit mijn dieet. Ik word veganist!

Ontdekken wat bij mij past

Naast dat ik veel aan het lezen ben over HSP, verdiep ik mij ook in hoe een veganistische levensstijl er uitziet. Ik kijk documentaires (What the Health en Cowspiracy), ben aangemeld voor de Vegan Challenge en lees de toffe blog van De Groene Meisjes en kijk op websites zoals die van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

Belangrijk vind ik dat je iets doet waar je voor honderd procent achter staat

Er is veel informatie te vinden over wat het inhoud om veganist te zijn en ik wil ontdekken wat bij mij past. Ook motivatie speelt een belangrijke rol in het worden van veganist. Denk aan de uitbuiting van dieren en dat het beter is voor de medemens, natuur en milieu. Belangrijk vind ik dat je iets doet waar je voor honderd procent achter staat.

“Maar Evelyne, is het niet lastig om veganist te worden?”

Ik heb mezelf tientallen redenen gegeven waarom ik geen veganist wil worden. Zo ben ik bang dat mijn omgeving hier vervelend op zal reageren en weet ik niet of ik het wel vol kan houden. Maar aan de andere kant ben ik trots op mezelf dat ik er met volle overgave voor wil gaan en dat ik op Kus uit Amersfoort mijn verhaal met jou mag delen.

Wacht.. Mag ik eigenlijk wel trots op mezelf zijn dat ik veganist wil worden? Klinkt dat raar in jouw oren? Ik realiseer mij dat er nog een groot taboe ligt op de veganistisch levensstijl. Maar please, vraag jezelf af als jij een positieve verandering teweeg kan brengen voor jouw medemens, jezelf, de natuur en het milieu, zou jij dan niet dezelfde actie ondernemen?

Ga je de conversatie aan?

Een tip die ik graag mee wil geven is om met een open blik naar het veganisme te kijken. Luister naar ons verhaal en stel er vragen over als je wil. We willen allemaal een bewoonbare aarde die nog jaren mee kan gaan. Laten we daar dan ook samen zorg voor dragen, toch!? Misschien is het veganisme niks voor jou, maar help jij liever het milieu door te letten op hoeveel plastic je verbruikt of door spulletjes bij de Kringloop te kopen en te brengen?

Wil je weten hoe het voor mij is om veganist te worden en ben je benieuwd welke lekkere recepten je op tafel kunt toveren, daar vertel ik je erg graag over op mijn foodblog Buttercup Sisters

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

About Evelyne

Gastblogger Evelyne is eigenaar van de toffe blogs TravelGloss en Buttercup Sisters en uiteraard dol op onze mooie stad! Ze kent Amersfoort dan ook als haar eigen broekzak en deelt graag haar favoriete adresjes met jou!

Comments are closed.