Lifestyle

Vintage vondsten in Amersfoort

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , . Bookmark de permalink.
IMG_0367

Foto: Daniëlle

Ooit had ik een super leuk nieuwbouw appartement. Licht en ruim. Ingericht met mooie spullen van de meubelboulevard. Ik keek rond en dacht: er mist iets. Sfeer. Dat was de eerste keer dat ik in een vintage winkel kwam. Daarna gebeurde dat nog veel vaker, want vintage en nieuw combineren goed. Vintage vondsten geven je huis karakter. Hier in Amersfoort hebben we een paar fantastische winkels om fijn te snuffelen. Leuk weetje: de term vintage wordt gebruikt voor spullen die grofweg tussen de 30 en 100 jaar oud zijn. Ik deel mijn tips graag met je. Veel plezier met het zoeken!

Eigenaar8

Op de Hendrik van Viandenstraat (aan de rand van het centrum van Amersfoort) vind je Eigenaar8Hier kan je terecht voor vintage en nieuw design, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Denk aan klassieke designstoelen, oude schoolmeubeltjes en geinige vondsten zoals een liggend artdeco hertje voor op de kinderkamer. Pas geleden wist Eigenaar8 een aantal meubels uit de oude Phillips fabriek te scoren. Heel leuk voor hen én voor ons om te zien waar ze tegenaan lopen. De winkel is niet elke dag open. De online shop natuurlijk wel!

Galerie Giesbers

Al jaren op de Krommestraat is dit de winkel met de sjiekste naam van deze blog: Galerie Giesbers. Hier kom je ogen te kort. Er is antiek te vinden, maar ook (iets) jongere spulletjes zoals lampen, servies, mooie oude krukjes of theekastjes. Ik vond er een set met 12 schattige, oude, zilveren taartvorkjes. Mijn oog viel ook op een mooie, blauwe kan met glazen (om precies te zijn: Boheems glas met email decoratie van voor 1925) en zag mezelf hiermee al in de tuin zitten komende zomer. Ga ik over nadenken. Deze winkel mag niet ontbreken als je een rondje vintage-in-Amersfoort doet.

Goedgevonden

Ken je de kopjes en schoteltjes van Brood en Zoets? Deze zijn van Goedgevonden op het Mooierplein. Zelf gebruik ik al jaren de oude gebakschotels die ik van oma kreeg. Hele lieve gebroken witte schotels met een gouden randje en kleine roze bloemetjes. Elk gebakje lijkt hierop nog lekkerder. Dit soort servies en nog veel meer vooral kleine vintage en curiosa spulletjes vind je bij dit winkeltje op een plein dat volop in ontwikkeling is. Je loopt hier met een beetje geluk ook tegen een sixties jurkje of een beeldschone vintage trouwjurk aan. Houd hun Facebookpagina in de gaten of ga regelmatig langs natuurlijk.

Spoor 38

Online, maar met een fysieke winkel in Amersfoort: Spoor 38. Dit is vintage met een stoere touch denk aan oude apothekerskasten, lichtbakken, industriële lampen. Dit is de winkel waar stylisten en (woon)bladen ook hun spullen halen. Online kan je de lampen en meubels altijd scoren en heel af en toe gaat de loods (een voormalige koelcel van 1500m2!) open en is het hele assortiment te zien en te koop. De volgende openstelling is rond kerst. Even wachten dus! 

En niet te vergeten

En tenslotte is er de Kringloopwinkel. De komende weken (niemand weet hoe lang precies!) hebben zij een pop-upstore ‘Oud Nieuws’ op het Sint Jorisplein. Hier zie je meubels, vinyl en nog veel meer. Het aanbod wisselt doorlopend. Leuk om even een kijkje te nemen als je in de stad bent. Verder is er het Emmaus. Hier kan je – met wat geluk en veel geduld – mooie spullen vinden tegen lage prijzen. Reken op niets en wie weet loop je zo maar spontaan tegen iets moois op. Ik vond er ooit acht gegraveerde borrelglaasjes waar ik nog steeds veel complimenten over krijg. Echte speurneuzen kunnen ook tussen de kleding kijken. Wie weet scoor je wat leuks. Geef je een gil als jij (wel) een echte Chanel vindt?!

Heb jij nog andere tips? We horen het graag!  

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , . Bookmark de permalink.

About Daniëlle

Daniëlle blogt het liefst over Food & Drinks en probeert hiervoor graag de hotspots in de stad uit. Als een recensent neemt ze haar bevindingen in haar blogs mee. In het dagelijks leven werkt ze als marketing en communicatie manager in de recycling. Naast dat ze haar sporen in het communicatievak verdiend heeft, is ze heel creatief en heeft ze een passie voor interieur design.

Comments are closed.