Lifestyle

Walk-N-more laat graag je hond uit, maar past ook met liefde op de kat

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , . Bookmark de permalink.

Fotografie: ten Oever

Al een aantal jaar past Petra van walk-N-more op mijn katten, Pien en Puck. En wat mij betreft is de service van Petra de handigste ooit voor vakantiegangers met huisdieren. De liefde voor dieren is meteen duidelijk vanaf het eerste moment en ik had direct een vertrouwd gevoel bij Petra. 

Van jongs af aan heeft Petra al wat met dieren en ze heeft zelfs een studie gedragsbiologie gevolgd, maar kon daar geen werk in vinden. Ze werkte eerst op een administratieve afdeling, maar ze heeft uiteindelijk toch het roer volledig omgegooid. Ze heeft toen haar eigen Hondenuilaat- en oppasservice walk-N-more opgezet en is nu helemaal blij met wat ze doet.“Ik vind het heel leuk om het gedrag van dieren te observeren, ik denk dat mijn liefde voor dieren een soort aangeboren afwijking is. Als het mooi weer is, en ik een rondje ga fietsen, moet ik ook altijd even stoppen bij de schapen”, vertelt Petra.

Ik voel me soms net een kleuterjuf

Petra heeft op de Martin Gaus academie een opleiding tot hondenuitlater gevolgd en dat is maar goed ook, tijdens het uitlaten is ze druk met constant bijsturen om het gezellig te houden. Volgens Petra is ook de workshop hondentaal van de Academie al vaak van pas gekomen: “Honden zeggen natuurlijk niet zo veel maar hun lichaamstaal laat een hoop zien”. Wanneer er een nieuwe hond in de groep komt is het extra opletten. “Die ken ik dan nog niet en dan weet ik nog niet zo goed hoe hij reageert op bepaalde situaties”, legt Petra uit. Ze heeft regelmatig puberhonden in haar groepen zitten. “Ik voel me dan net een kleuterjuf, ze luisteren dan nog niet zo goed en dan moet ik best vaak ingrijpen.”

Ik heb zelf geen hond, maar ik heb wel twee katten. Ik voel me altijd bezwaard als ik vrienden moet vragen op de katten te passen, ze moeten dan toch minstens één keer per dag naar ons huis komen. Bovendien moet de kattenbak ook weleens verschoond worden en gezien ik dat zelf al niet graag doe, vraag ik dat liever ook niet aan onze vrienden. Maar omdat Petra het allemaal hartstikke professioneel aanpakt (en ik haar natuurlijk gewoon betaal;)), voel ik me een stuk minder bezwaard. Wat ik als crazy catlady extra kan waarderen is dat we altijd minimaal één update per WhatsApp krijgen inclusief foto van onze kinders/katten. Ik laat altijd met een gerust hart mijn katten thuis achter, ik weet zeker dat er goed voor ze wordt gezorgd!

Petra loopt elke werkdag één of twee rondes met de honden, maar daarnaast komt ze ook met liefde je kat, cavia of fret verzorgen als je op vakantie bent. Kijk op www.walknmore.nl voor meer informatie.

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , . Bookmark de permalink.

About Sanne Steensma

Sanne is een carrière switch aan het maken van docent Engels naar een toffe job in de online media. Ze runt al een tijdje haar eigen blog Sanne Schrijft Stukjes. Sanne houdt van het goede leven, fijne eetadresjes, heerlijke recepten en reizen. Voor Kus uit Amersfoort zal ze daarom onder andere leuke hotspots bezoeken en toffe workshops volgen!

Comments are closed.