Bewust Leven

Workshop vitaal eten, beweging en ontspanning

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

Fotobron: Introspect Coaching

Ik loop richting de enorme villa aan de Utrechtseweg en ik word vrolijk en enthousiast begroet door Charlotte. Samen lopen we een aantal trappen op naar de nok van de villa, en hier word ik al net zo enthousiast begroet door Indra. Het enthousiasme en vooral de passie over het onderwerp gaat eigenlijk de hele avond niet weg. Charlotte en Indra weten ontzettend veel over eten, beweging en mindfulness en geven veel en vooral nuttige informatie over een vitaal leven.

De cursus vitaal eten, beweging en ontspanning bestaat uit drie avonden waarin een heel scala aan onderwerpen wordt besproken wat kan bijdragen aan een gezonder leven, en dat gaat nét een stapje verder dan gezonder eten, het gaat ook om omgaan met stress en hoe je weer kan ontspannen.

Charlotte en Indra maken van begin af aan al duidelijk dat het doel niet is om cursisten een dieet aan te praten of dat er van alles moet, het gaat vooral om bewustwording. Er is namelijk niet één waarheid op het gebied van een gezonde levensstijl.

Wat eet ik eigenlijk? Hoe beweeg ik eigenlijk? Wat voor soort honger heb ik eigenlijk? Wat is er goed voor mij? Dit soort vragen staan centraal en, doordat Indra en Charlotte alleen maar met kleine groepen werken, worden deze vragen in een veilige omgeving behandeld. Cursisten krijgen de ruimte om in deze omgeving hun verhaal kwijt te kunnen.

In drie avonden krijg je als cursist genoeg handvatten om kleine veranderingen in je leven aan te brengen. Dat hoeft volgens Charlotte en Indra echt niet rigoureus: “een paar kleine veranderingen leiden vaak tot een grote verandering,” aldus Indra. Ikzelf ben me nu bijvoorbeeld veel bewuster van hoeveel ik eigenlijk zit en hoe slecht dat voor je is. Dankzij deze cursus ben ik al veel meer gaan bewegen, ook op een gewone werkdag.

Wat ik heb gemerkt is dat de cursus heel toegankelijk is. Charlotte en Indra leggen alles op een begrijpelijke manier uit. Er is genoeg tijd om verhalen uit de praktijk uit te wisselen en daarnaast worden sommige onderwerpen meteen toegepast in de vorm van kleine oefeningen. Op deze manier is er op een avond veel variatie en zit je niet alleen maar op een stoel te luisteren. Ik heb de avond als interactief, inspirerend en vooral heel gezellig ervaren.

Indra is holistisch- en vitaliteitscoach en heeft haar eigen coachingspraktijk Introspect coaching. Charlotte is in het dagelijks leven gedragswetenschapper in de jeugdzorg, maar is ook voedings-, vitaliteits-, en leefstijlcoach. Charlotte en Indra kennen elkaar van de opleiding tot Holistisch leefstijlcoach en vitaliteitscoach. Omdat het klikte, besloten ze samen te gaan werken.

Pak je agenda er maar vast bij want in de herfst wordt er weer een nieuwe workshop gegeven. De data zijn maandag 25 september, maandag 9 oktober en maandag 30 oktober.

Extra leuke actie! Als je vermeldt dat je via Kus bij de workshop terecht gekomen bent, dan kost de workshop geen €99 maar slechts €85! Aanmelden kan via de website van Introspect coaching.

Dit artikel is in samenwerking geschreven. Dit verandert echter niks aan mijn mening. Ik schrijf alleen over onderwerpen waar ik enthousiast over ben!

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Sanne Steensma

Sanne is een carrière switch aan het maken van docent Engels naar een toffe job in de online media. Ze runt al een tijdje haar eigen blog Sanne Schrijft Stukjes. Sanne houdt van het goede leven, fijne eetadresjes, heerlijke recepten en reizen. Voor Kus uit Amersfoort zal ze daarom onder andere leuke hotspots bezoeken en toffe workshops volgen!

Comments are closed.