Bewust Leven

Yoga’n bij BloemYoga

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

Fotobron: Librestock

Yoga is hip and happening. Yoga scholen schieten als paddenstoelen uit de bodem. Google levert dit bewijs ook, want wereldwijd wordt er dagelijks meer dan 27,4 miljoen keer gezocht op dit woord. Op het woord fashion wordt elke dag ‘maar’ 2,3 miljoen keer gezocht.

Ontgroening

Zelf behoor ik (denk ik) tot een kleine groep die tot voor kort nooit eerder aan yoga had gedaan. Uiteraard had ik er wel van gehoord, maar ik voelde nooit de intentie om een yoga les te gaan volgen. Toen ik via Kus de mogelijkheid kreeg om een proefles te volgen bij BloemYoga, dacht ik waarom niet?

BloemYoga

In Atelier Zuid op de Leusderweg (tegenover de AH) geeft Jeannette Schreurs elke donderdag om 20.45 uur een yogales. Op zondag kun je haar les om 9.30 uur volgen op een schilderachtige locatie in het Koetshuis in park Randenbroek. Na een korte introductie begon de les. Omdat het volle maan was geweest, begonnen we met de maan groet en we vervolgden onze les met diverse yoga oefeningen. Het was af en toe best pittig. Ik sport zelden en ren af en toe een rondje hard, hierdoor ben ik niet bepaald lenig.

Ontspannen

Ik ben een bezige bij en altijd druk in mijn hoofd. Dit zorgde ervoor dat ik veel moeite had om mijn gedachten af te sluiten. Dit merkte ik ook tijdens de yoga les. Het is heel lastig om te ontspannen als je weet dat je nog veel werk moet verrichten. Net als het niet weten hoe laat het is. Moeilijk voor een control freak.

Maar er is hoop. Na een halfuurtje begon ik langzaam te ontspannen en kon ik mijzelf overgeven aan de yoga. Ondanks dat ik niet zo lenig ben en vrijwel alle oefeningen nieuw waren voor mij, was Jeanette erg behulpzaam en hielp ze mij om in de juiste houding te komen. De muziek in combinatie met de rust die Jeanette zelf uitstraalde, zorgde dat ik zelf ook rustig werd. Na afloop voelde ik mij zen. Stiekem is yoga best fijn. Jezelf soms even afsluiten en volledig ontspannen is geen overbodige luxe in deze drukke maatschappij.

Nieuwsgierig geworden? Meld je via jeannette_schreurs@hotmail.com aan voor een gratis proefles en neem een kijkje op www.bloem.yoga.

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

About Dionne Knooren

Dionne werkt als PR en marketing consultant en daarnaast runt ze haar eigen lifestyle blog Diolifestyle. Alsof dat nog niet genoeg is, organiseerde ze de Lifestyle Factory Market in de Prodentfabriek en werkt ze als freelancer. Ze houdt erg van reizen en gaat het liefst elke maand op citytrip, dat lukt aardig. Daarnaast is ze bezig met de laatste mode trends. Dionne houdt je graag op de hoogte van de leukste mode adresjes, conceptstores en andere hippe plekken in Amersfoort.

Comments are closed.