Food & Drinks

Zonnige dag: op naar Josy’s!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , . Bookmark de permalink.

Foto’s: Danielle

Amersfoort is een nieuwe ijs- en koffiebar rijker: Josy’s Ice Cream Bar. De plek om een heerlijk vers gedraaid ijsje te eten op een mooi stekje aan de Schimmelpenninckstraat. Gister was de feestelijke opening, waarbij heel wat mensen kwamen proeven! Ook ik ging langs. Met een echte ijskenner: mijn dochter van 9. En mjam, dat was smullen.

José ontving ons trots in haar ijsbar. Ze liet zien waar ze in de zomer elke dag haar verse ijs maakt. IJs in bakken zie ik regelmatig (iets te regelmatig misschien), maar dit is wel de real deal. José volgde de opleiding Ambachtelijk IJsbereider om dit heerlijks te kunnen maken. Ze ging op ijsverkenning, proefde alle smaken, van framboos tot karamelzeezout. Het resultaat van haar harde werken, zagen wij in de vitrine. Heel veel ijs in de allerlekkerste smaken. Het is toch altijd weer lastig kiezen, maar het lukte. Ik proefde de strawberry cheesecake en dochterlief ging voor de witte chocolade. Beide smaakten heerlijk!

Het plekje van de ijsbar is ook erg leuk

Het plekje van de ijsbar is ook erg leuk. Op de hoek, vlakbij de stad, in een rustig en oud straatje. Ideaal om even te stoppen voor of na een dag winkelen. Of om mee te pakken op een fietstochtje. Wij hadden het geluk dat het heerlijk weer was, dus we genoten buiten op de patio van ons ijs. Gaaf is dat hier op de muur een metersgrote tekening van onder andere de Koppelpoort staat.

Wil je goed beslagen ten ijs komen (haha) kijk dan voor je naar de ijsbar gaat even op www.josys.nl. Hier zie je alle smaken ijs die Josy’s regelmatig heeft. Ze kiest voor de allerlekkerste dingen van deze tijd. José varieert: in de bar zie je wat er die dag is aan smaken. De bueno, Engelse toffee (en eigenlijk nog veel meer..!) klonken ons heerlijk. We hielden het nu bescheiden met ons ene bolletje, dat naast erg lekker, ook nog betaalbaar is. Een kinderijsje kost een euro en een bolletje 1,20 euro. Twee bollen 2,00 euro. De ijsbar is elke dinsdag t/m zondag open en bij mooi weer vaker. Laat de zon dus maar komen!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , . Bookmark de permalink.

About Daniëlle

Daniëlle blogt het liefst over Food & Drinks en probeert hiervoor graag de hotspots in de stad uit. Als een recensent neemt ze haar bevindingen in haar blogs mee. In het dagelijks leven werkt ze als marketing en communicatie manager in de recycling. Naast dat ze haar sporen in het communicatievak verdiend heeft, is ze heel creatief en heeft ze een passie voor interieur design.

Comments are closed.